8 december 2021

Parket of kunststof vloer?

2 min read

Vandaag de dag heb je de keuze uit talloze verschillende vloeren. Maar welke vloer past het beste bij jou, je huis, meubilair en budget? In deze blog worden 2 soorten vloeren worden besproken.

Houten vloer

Als je nog niet zeker bent van je inrichting, past een mooie parketvloer met zijn tijdloze stijl overal bij en is deze vloer dus een zeer goede keuze. Houten vloeren zijn geschikt voor elke stijl en kunnen eenvoudig worden aangepast aan uw interieurinrichting. Verder is een houten vloer makkelijk in onderhoud, mits je echt hout gebruik. Echt hout is nog bewerkbaar en kan dus nog worden gerepareerd bij beschadigingen.

Wel is deze vloer enorm gevoelig voor vocht en is dus niet geschikt voor alle ruimtes. In kelders of zolders zal een houten vloer het minder goed doen dan in een woonkamer. Ook zijn houten vloeren gevoelig voor temperatuur verschillen, zoals vaak in een badkamer gebeurt. Door het constante schommelen van temperatuur gaat het hout uitzetten en krom staan.

Synthetische vloer

Synthetische vloer, ook wel PVC-vloeren genoemd, zijn een van de sterkste vloeren op de markt. Dit soort vloer is duurzamer dan laminaat- en vinylvloeren. Het vloeroppervlak is glad, gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Dweilen en stofzuigen is enorm gemakkelijk met deze vloer. Ook kan je onder deze vloer makkelijk vloerverwarming aanleggen. Dit is ook weer energiebesparend.  

Deze vloeren zijn wel aan de prijs. Dit komt omdat het materiaal van de vloeren duur zijn. Ook moet de ondergrond erg glad zijn, hiervoor moet meestal een speciale ondervloer voor worden aangelegd. PVC-vloeren zijn echter erg duur. Tot slot is er ook sneller kans op schade. De vloer krijgt snel krassen door bijvoorbeeld naaldhakken of kiezelsteentjes.

Dambord vloer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *